InicioMascotasQuant costa mantenir un gos?

Quant costa mantenir un gos?

spot_img

A l’estat espanyol hi ha 29 milions de mascotes censades, conforme a les dades de l’Associació nacional de fabricants d’aliments per a animals de companyia. Més de nou milions són gossos (9.313.098). Els gats són el segon animal més popular (5.858.649), seguit dels peixos (7.860.966).
Tenir un animal a casa suposa dedicar un pressupost extra per a la seva cura, actualment, poc més de 1.000 euros anuals en alimentació, higiene o veterinari.
Aquestes són les partides de despeses que implica la tinença d’un gos:
Alimentació. Es recomana seguir una dieta rica en nutrients i adaptada a la raça, grandària i edat de l’animal. Alimentar a un gos pot suposar uns 600 euros anuals.
Higiene i perruqueria. Una tallada de cabells, d’ungles o un bany pot suposar un desemborsament d’uns 150 euros anuals.
Veterinari. Si el gos no arrossega problemes de salut o en cara és jove, pot ser que amb una visita anual al veterinari sigui suficient. No obstant això, res evita que sorgeixi qualsevol imprevist mèdic. La mitjana és de 200 euros anuals, xifra que pot incrementar-se per alguna intervenció inesperada.
Altres despeses. Requerir un passejador caní, contractar una residència per a les vacances o comprar una corretja depèn de les necessitats.
L’escalada de preus dels últims mesos està afectant a tots els sectors. El dedicat als animals de companyia no es queda al marge. Segons un estudi de ProntoPro, serveis com el bany, el tall d’ungles i la perruqueria canina són ara un 112% més elevats. Les tarifes de les guarderies per a mascotes també són més altes, costen un 71% més que fa dos anys. El veterinari ha seguit la mateixa tònica ascendent. Una revisió, dues vacunes i una consulta per a nutrició animal tenen un cost més elevat d’un 65% respecte fa dos anys. Si sumem totes les despeses, tenir un gos o un gat en la família suposa desemborsar 1.072 euros anuals.

Últimos artículos

BIZARRAP & SHAKIRA

MUSIC SESSIONS VOL 53 BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el...

CONVERSACIONES DE SOBREMESA

Quiero inaugurar esta sección con la intención de dar información sobre lo que se...

NUEVA TEMPORADA DE “EL DESAFÍO” TRAS SU ÚLTIMO ÉXITO

Roberto Leal presenta el programa y Pilar Rubio, Juan del Val  y Santiago Segura...

Otros artículos

BIZARRAP & SHAKIRA

MUSIC SESSIONS VOL 53 BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el...

CONVERSACIONES DE SOBREMESA

Quiero inaugurar esta sección con la intención de dar información sobre lo que se...