InicioBellezaMarques d’acne: tot el que has de saber per a tractar-les i...

Marques d’acne: tot el que has de saber per a tractar-les i prevenir-les

spot_img

Les pells grasses o amb tendència a l’acne sovint han de bregar amb el rastre que els grans deixen sobre el rostre. Això preocupa a moltes persones i fins i tot pot afectar la seva autoestima. Per això, el primer i més important és deixar clar que unes marques d’acne no ens resten bellesa, som igualment increïbles. I el segon, perquè tampoc hem de portar “damunt” alguna cosa que no ens agrada, és que existeixen cures, consells i productes que ens poden ajudar a tractar-les i prevenir la seva aparició. T’expliquem tot el que (pot ser) no sabies sobre les marques d’acne i de la mà de Foreo, amb l’ajuda de l’experta en pell, Carmen Navarro.


Per què es produeixen?
Les marques de l’acne són causades principalment per la presència d’una inflamació en la cavitat cutània que, a la vegada, es produeix quan els fol·licles pilosos s’obstrueixen per l’excés de cèl·lules mortes, grassa i altres substàncies.
La lesió acostuma a ser lleu i superfi cial, fàcil de curar. Però també poden desenvolupar-se lesions greus, especialment quan s’estripen les parets del fol·licle. Durant la infecció, la contaminació s’estén als teixits dèrmics, destruint el teixit sa. Per a reparar els danys en la capa dèrmica, es formen noves fi bres de col·lagen, una proteïna de cel·lulosa que és l’ingredient clau per a mantenir l’elasticitat i la fermesa del nostre rostre.
Hi ha algunes persones que són més propenses a les marques de l’acne que unes altres. Si tens antecedents familiars, és més probable que les desenvolupis. Les persones amb tons de pell més foscos també tenen un major risc de desenvolupar marques d’acne.


Quins tipus de marques hi ha?
Poden classificar-se en dos tipus principals:

Atròfiques
Són el tipus més comú de cicatrització. Es produeixen quan hi ha una pèrdua de teixit, la qual cosa provoca una depressió en la pell. Aquestes marques acostumen a ser causades per una inflamació que destrueix les fibres de col·lagen.

Aquí, distingim tres tipus:

Marques en forma de picagel: cicatrius petites i profundes que semblen forats en la pell.

Marques en forma de vagó: porus grans i oberts amb vores esmolades.

Marques en forma de corró: depressions àmplies en la pell amb suaus pendents.

Hipertròfiques
Són menys comunes. Es produeixen quan hi ha un creixement excessiu de teixit, la qual cosa dona lloc a una marca elevada i plena de sots. Aquestes cicatrius acostumen a ser causades per un excés de producció de col·lagen.
Existeixen dos tipus:

Marques queloidals: cicatrius grans i elevades que poden estendre’s més enllà de la zona de la lesió original.

Marques hipertròfiques: cicatrius més petites i elevades que es mantenen dins dels límits de la lesió original.
Com podem tractar les marques d’acne?
Encara que, una vegada produïdes, les marques d’acne no es poden eliminar totalment, existeixen tractaments i consells perquè se suavitzin i la pell estigui més sana, la qual cosa ens ajudarà a prevenir que surtin més.

Ingredients casolans per a hidratar la pell i reduir la inflamació, que poden ser útils en casos lleus: mantega de cacau, àloe vera, mel, suc de llimona, te verd i bicarbonat de sodi.

Farciments dèrmics: aquest tractament consisteix a injectar una substància (normalment àcid hialurònic) en les cicatrius per a emplenar-les. Això pot ajudar a reduir l’aspecte de les marques i fer-les menys visibles. No és una solució permanent i cal repetir el procés cada pocs mesos.

Teràpia làser: consisteix a utilitzar un làser per a eliminar la capa superior de la pell. Això pot ajudar a suavitzar l’aspecte de les marques i fer-les menys perceptibles.

Teràpia de llum led: usa un dispositiu que emet llum LED, que penetra en la pell i estimula la producció de col·lagen. És un tractament suau i adequat per a tota mena de pells.

Microneedling: un tractament més recent però prometedor. Consisteix a utilitzar un dispositiu amb petites agulles per a crear diminutes puncions en la pell.
I com les prevenim?
Aquí van uns trucs per a ajudar-te amb els grans inflamats, l’acne severa i amb el procés de curació.

No rebentis els grans. Pot provocar inflamació i empitjorar l’acne. És millor que acudeixis a un dermatòleg o a un esteticista.

No et furguis la pell gratant-te amb els dits, pel mateix motiu.

Utilitza productes suaus i no irritants. Aquells que contenen àcid salicílic o peròxid de benzoïl poden ser agressius per a la pell i han d’usar-se amb moderació. És important que, després, t’apliquis una crema hidratant suau per a calmar la pell.

Els teus dispositius de bellesa també han de ser suaus.

Exfolia i hidrata la teva pell regularment. Per a eliminar les cèl·lules mortes, millorar la salut general de la pell i reduir l’aparença de les marques.

Fes servir protecció solar, amb un SPF d’almenys 30, en tota la pell exposada.

Consulta a un dermatòleg si tens acne greu, perquè pugui receptar-te un tractament específic per a les teves necessitats concretes.

Últimos artículos

BIZARRAP & SHAKIRA

MUSIC SESSIONS VOL 53 BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el...

CONVERSACIONES DE SOBREMESA

Quiero inaugurar esta sección con la intención de dar información sobre lo que se...

NUEVA TEMPORADA DE “EL DESAFÍO” TRAS SU ÚLTIMO ÉXITO

Roberto Leal presenta el programa y Pilar Rubio, Juan del Val  y Santiago Segura...

Otros artículos

BIZARRAP & SHAKIRA

MUSIC SESSIONS VOL 53 BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el...

CONVERSACIONES DE SOBREMESA

Quiero inaugurar esta sección con la intención de dar información sobre lo que se...