Tècniques de reanimació cardiopulmonar

Professionals dels serveis de Medicina Intensiva, Pediatria i Urgències han impartit tallers pràctics al vestíbul de l’Hospital amb motiu del Dia Europeu per a la Conscienciació davant l’Aturada Cardíaca La reanimació cardiopulmonar pot salvar la vida de la

Professionals dels serveis de Medicina Intensiva, Pediatria i Urgències han impartit tallers pràctics al vestíbul de l’Hospital amb motiu del Dia Europeu per a la Conscienciació davant l’Aturada Cardíaca

La reanimació cardiopulmonar pot salvar la vida de la persona que pateix una aturada cardiorespiratòria

mini IMG 9850 1024x683 - Tècniques de reanimació cardiopulmonar

En el marc de la celebració del Dia Europeu per a la Conscienciació davant l’Aturada Cardíaca, que té lloc avui, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha organitzat diversos tallers pràctics de formació adreçats a la ciutadania per aprendre a practicar la tècnica de reanimació cardiopulmonar. La formació, impartida per professionals dels serveis de Medicina Intensiva, Urgències, Pediatria i de la Comissió Hospitalària de Suport Vital, ha tingut lloc al vestíbul de l’Hospital al llarg de tot el matí i ha comptat amb la participació d’un centenar de persones que han pogut aprendre com s’ha d’actuar quan algú pateix una aturada cardiorespiratòria.

Els professionals han posat especial èmfasi en dos passos bàsics: trucar al 112 i fer les compressions toràciques mentre arriben els equips d’Emergències Mèdiques. Els participants han pogut aprendre com s’ha de fer la força, quin ha de ser el ritme d’aquestes compressions i com funcionen els desfibril·ladors automàtics (DEA).

mini IMG 9868 1024x683 - Tècniques de reanimació cardiopulmonar

Com es produeix una aturada cardíaca?

L’aturada cardíaca esdevé sovint de forma sobtada i en persones sense cap malaltia anterior. Si la persona afectada no és atesa amb rapidesa, la mort es produeix en pocs minuts. En canvi, si qui presencia l’aturada és capaç de realitzar maniobres de reanimació, les possibilitats de supervivència de la persona afectada augmenta entre 2 i 3 vegades.

Actualment, la malaltia cardiovascular és la primera causa de mort, per davant dels accidents de trànsit i altres malalties com el càncer. Catalunya registra diàriament set casos de persones que pateixen una mort sobtada i les maniobres de reanimació només es fan a 1 de cada 5 persones que pateixen una aturada fora de l’hospital.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.