Mollerussa, un pol d’atracció

Mollerussa, amb prop de 16.000 habitants, és la capital del Pla d’Urgell i exerceix com a tal sent un pol d’atracció no només de la gent de la comarca sinó també de més enllà gràcies a estar

Mollerussa, amb prop de 16.000 habitants, és la capital del Pla d’Urgell i exerceix com a tal sent un pol d’atracció no només de la gent de la comarca sinó també de més enllà gràcies a estar ben comunicada. El seu teixit comercial i de serveis n’és el pal de paller alhora que també concentra una potent indústria diversificada per sectors. És també una capital firal per excel·lència amb vuit certàmens anuals entre els quals destaca la Fira de Sant Josep, de renom internacional, una fira que enguany no va poder celebrar la 148a edició a causa de la pandèmia, sent la primera vegada en la seva història que ha de ser suspesa.

El seu dinamisme és un dels seus principals atractius, un dinamisme que ha vist reforçat el seu aparador en el darrer any després que el Pla de Barris afavorís la remodelació del centre urbà amb la renovació de 4 de les seves principals places. Aquesta reforma de l’eix central de la ciutat ha permès guanyar espai per al vianant fent el passeig més agradable modificant també els usos de l’espai públic.

mini Museu exposició 4 1024x684 - Mollerussa, un pol d’atracció

D’altra banda, si bé les fires, són un dels seus principals pols d’atracció, també cal fer especial esment a una de les seves singularitats: el Concurs de Vestits de Paper, que el passat desembre va celebrar la seva 56a edició. El Museu de Vestits de Paper que acull una col·lecció de prop d’un centenar de peces premiades en aquest concurs és la nineta dels ulls de la projecció d’aquest certamen, en el qual concursen cada any professionals del món de la costura i del disseny d’arreu de la geografia de l’Estat.

El Museu de Vestits de Paper és un modern edifici ubicat just al costat del Teatre L’Amistat, el qual data del 1920 i és un dels únics teatres de Catalunya que conserva un sistema manual per aixecar i baixar la platea. Aquest singular museu forma tàndem amb l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, el centre d’interpretació de les terres regades pel canal i que es troba acollit a la Casa Canal, edifici construït entre el 1867 i el 1876 segons el projecte de l’enginyer Domènec Cardenal.

Per potenciar el turisme a la comarca, tant el cultural com el de natura aprofitant la proximitat de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el de major superfície de Catalunya,  des de l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’ofereix des del 2018 un forfet turístic que permet conjugar cultura, història i natura a preus més assequibles per al públic visitant.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.