L’espai hospitalari polivalent de l’Arnau de Vilanova acollirà les proves PCR, la vacunació i una planta d’hospitalització per pacients COVID

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova estrenarà la setmana que ve l’espai hospitalari polivalent, un equipament de 3.800 metres quadrats que té com a objectiu multiplicar la capacitat de resposta del sistema hospitalari per poder fer front a l’evolució de

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova estrenarà la setmana que ve l’espai hospitalari polivalent, un equipament de 3.800 metres quadrats que té com a objectiu multiplicar la capacitat de resposta del sistema hospitalari per poder fer front a l’evolució de la pandèmia de la COVID-19.

Està previst que la planta baixa del nou equipament entri en funcionament el proper dilluns 15 de febrer, on es faran les proves PCR als pacients amb sospita de COVID, així com la vacunació COVID de professionals sanitaris.

La primera planta, dotada amb 24 espais tipus box, es posarà en marxa en funció de la pressió assistencial i acollirà atenció d’urgència a patologies respiratòries (PCR, raig-X). La segona planta s’habilitarà com a planta d’hospitalització de pacients COVID, amb una capacitat de fins a 32 llits, cosa que ajudarà a rebaixar la pressió als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, on actualment hi ha més d’un centenar de pacients ingressats amb aquesta patologia. Finalment, la tercera planta és polivalent amb espais diàfans, que també s’usarà per esponjar activitats de l’hospital que ara es troben limitades per les restriccions d’espais degut a les mesures COVID, entre les quals podria ser hospital de dia.

El gerent territorial de l’ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris, Ramon Sentís, explica que el nou espai hospitalari polivalent “ajudarà a no haver de desprogramar activitat no COVID a l’Arnau de Vilanova, actualment tensionat per l’evolució de la pandèmia”. El nou edifici és especialment necessari en un moment de pressió assistencial COVID sostinguda en les últimes setmanes que es preveu que es mantingui durant les properes.

mini image00010 1024x768 - L’espai hospitalari polivalent de l’Arnau de Vilanova acollirà les proves PCR, la vacunació i una planta d’hospitalització per pacients COVID

Aquest nou espai hospitalari polivalent, pensat per donar una resposta immediata a la situació assistencial originada per la pandèmia de la COVID-19, també pot reconvertir-se fàcilment en altres espais amb els usos que permetran la transformació global de les principals àrees de l’hospital.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.