L’atenció primària de Lleida obté la I Beca de la Societat Catalana de Pediatria per un estudi sobre els efectes del moviment antivacunes a les xarxes socials

Un equip de professionals de l’atenció primària de Lleida, liderat per la pediatra del CAP Rambla Ferran Agnès Huguet, ha obtingut la I Beca de la Societat Catalana de Pediatria pel seu projecte ‘Vacil·lació en la vacunació en

Un equip de professionals de l’atenció primària de Lleida, liderat per la pediatra del CAP Rambla Ferran Agnès Huguet, ha obtingut la I Beca de la Societat Catalana de Pediatria pel seu projecte ‘Vacil·lació en la vacunació en la població i desconstrucció dels missatges antivacunes en xarxes socials’. L’objectiu d’aquest estudi ha estat analitzar si hi ha una relació entre el dubte o rebuig a la vacunació d’una part de la població i els missatges del moviment antivacunes a les xarxes socials.

Concretament, el projecte pretén caracteritzar la població amb dubtes o rebuig cap a la vacunació i determinar els seus coneixements i opinions sobre les vacunes. L’estudi també analitza els missatges a les xarxes socials per poder proposar intervencions eficaces per incrementar la cobertura vacunal a l’atenció primària i, al mateix temps, empoderar els professionals sanitaris per lluitar contra les informacions falses i enganyoses.

L’estudi s’inicia arran del fet que l’any 2019 l’Organització Mundial de la Salut va qualificar la vacil·lació en la vacunació originada pels movimentsantivacunes com una de les 10 principals amenaces per a la salut mundial i, l’any 2020, cridava a l’acció per lluitar contra les notícies falses.

Juntament amb Agnès Huguet formen part de l’equip investigador Marta Ortega, metgessa de família i coordinadora de la Unitat de Suport a la Recerca de Lleida; Eva M. Artigues, infermera i doctora en Salut, i Quim Sol, tècnic estadístic, totsells professionals de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a Lleida i investigadors de la Fundació de Recerca en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol i Gurina. La beca, en col·laboracióamb Sanofi Pasteur, va ser atorgada el passat divendres, 5 de febrer, a la III Jornada de Vacunes en Pediatria d’Atenció Primària que es va celebrar a Vilanova i la Geltrú.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.