El Parc de la Mitjana de Lleida

El Parc de la Mitjana de Lleida es troba al nord-est de la ciutat. Té més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua, sorprèn per la seva exuberància i natura feréstega.

El Centre d'Interpretació es troba a

El Parc de la Mitjana de Lleida es troba al nord-est de la ciutat. Té més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua, sorprèn per la seva exuberància i natura feréstega.

El Centre d’Interpretació es troba a l’àrea de lleure del parc i té l’accés pel barri de Pardinyes. Ofereix recursos com: exposició permanent i audiovisual sobre el bosc de la Mitjana; visites guiades i activitats al parc cada tercer diumenge de mes per descobrir-ne la història, els valors naturalistes i ambientals; el centre disposa d’una sala polivalent i un laboratori per entitats interessades.

Podem trobar un parc infantil, bancs i taules per seure. Aquesta àrea de lleure rep el nom de La Carbonera, ja que antigament els ferrocarrils abocaven aquí el carbó.
Pel Parc de la Mitjana discorre l’últim tram del curs mitjà de riu Segre, un dels rius més llargs de Catalunya.

Els pous de la San Miquel són uns pous de captació d’aigua subterrània que va instal·lar la mateixa empresa. Estan situats entre el riu Segre i el canal de Balaguer.

L’embarcador és una zona de lleure on es pot observar la flora i la fauna del Parc. El seu nom prové perquè en principi es va pensar com a zona d’embarcació per als piragüistes.

El Segrià sec, un autèntic tresor.

mini Alfés 1024x574 - El Parc de la Mitjana de Lleida

Si vols gaudir d’una espectacular vista, els mars d’ordi espigant amb esplendor, gaudir de les sensacions, dels colors, les olors i els sons tens els camps de cereal de secà que s’estenen a banda i banda de la carretera C-12 al terme d’Alfés.

Església de Santa Maria de Linyola

mini esglesia Grande 1024x683 - El Parc de la Mitjana de Lleida

Situada al casc antic, és una zona de gran interès històrico-artístic. Obra del S. XV d’estil gòtic amb reminiscència del romànic i coronada per un campanar del S. XVI. Aquest campanar és l’element més emblemàtic de la població i únic a Catalunya.

Camp de Pich & Putt de Bellpuig

mini will porada uy5ZEqUOscs unsplash 1024x702 - El Parc de la Mitjana de Lleida

Aquestes instal·lacions permeten la pràctica del golf sense la necessitat de ser-ne socis i gaudint d’un entorn natural. Permetent la pràctica del joc lliure o bé es poden contractar classes amb experts i el material adhient.

Miradors de Torrebesses

mini Tettet 1024x683 - El Parc de la Mitjana de Lleida

A Torrebesses, municipi de la part garriguenca del Segrià, és un excel·lent lloc per observar en el seu hábitat preferit aus amb plomatge nupcial com el Sisó. Altres miradors de la zona són el Castell i el tossal Roig des d’on es poden veure camps de cereal, oliveres i turons, i gaudir de les vistes de la llacuna endorreica.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.