CONGOST DE MONT-REBEI

El congost de Mont-rebei és gairebé un miracle que hagi arribat verge fins als nostres dies. De fet, les amenaces de construir-hi una presa són constants, com succeeix en altres congosts que tenen embassaments, carreteres etc. Les vistes des de

El congost de Mont-rebei és gairebé un miracle que hagi arribat verge fins als nostres dies. De fet, les amenaces de construir-hi una presa són constants, com succeeix en altres congosts que tenen embassaments, carreteres etc.

Les vistes des de Montfalcó permeten contemplar una panoràmica sensacional del Montsec, tot passant per dues passarel·les vertiginoses per les quals transiten multitud d’excursionistes perquè es tracta d’una ruta sense gaires dificultats. Només es desaconsella no traspassar en cas que es tingui vertigen.

Es calcula un desnivell de 854 metres acumulats de pujada, i el temps estimat de la ruta és entre 6 i 7 hores. En total, són 17 km per contemplar una panoràmica sensacional i poc concorreguda.

Destacat: El congost de Mont-rebei és l’últim gran pas estret que es manté gairebé intacte a Catalunya.

Pantà d’Utxesa

El pantà d’Utxesa és un embassament que pertany al canal de Seròs, creat per una presa situada al municipi de Torres de Segre.

mini panta utxesa 1024x472 - CONGOST DE MONT-REBEI

És un pantà únic a Catalunya perquè no es troba en cap riu, sinó al mig del traçat del canal industrial de Seròs. S’hi pot passejar fent un itinerari marcat i deixar-se seduir per l’entorn i la tranquil·litat.

Sant Climent de Coll de Nargó

Ens trobem davant una església declarada Monument Nacional Historicoartístic gràcies a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, un gran amant de l’art romànic que va salvar els frescos de les esglésies de la vall de Boí.

mini San Climent de Coll de Nargó stitch 1 - CONGOST DE MONT-REBEI

Està situada al poble de Coll de Nargó, a la comarca de l’Alt Urgell i milers de visitants s’hi acosten per veure aquesta magnífica construcció.

MONESTIR DE LES AVELLANES

El monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes està situat enmig d’un conjunt de terrenys de bosc, muntanya i conreu i pertany al municipi d’Os de Balaguer, malgrat que la parròquia és la de Vilanova de la Sal.

mini El Monestir dAvellanes 1024x768 - CONGOST DE MONT-REBEI

El claustre, del segle XII, i l’església gòtica, començada al segle XIV, són avui testimoni silenciós d’una llarga tradició de recerca de Déu, d’hospitalitat i servei al poble.

Canejan

El poble de Canejan, un desconegut paratge de Lleida, sorgeix entre boscos d’avets i faigs, i configura un paisatge imprescindible que cal visitar a la Val d’Aran.

mini 2560px Canejan village 1024x768 - CONGOST DE MONT-REBEI

Entre els indrets recomanats a Canejan, destaquen diferents edificis del segle XIV, com la Casa Saurat o la Casa Benosa, l’últim comte amb una capella romànica.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.