Coneixes els aliments més perillosos per al teu gat

T'expliquem què poden i no poden menjar els gats i llistem alguns aliments tòxics i menjars que poden provocar-los greus problemes de salut. Quins aliments poden menjar els gats? Llet, en poca quantitat. El gat que té

T’expliquem què poden i no poden menjar els gats i llistem alguns aliments tòxics i menjars que poden provocar-los greus problemes de salut.

Quins aliments poden menjar els gats?

Llet, en poca quantitat. El gat que té intolerància a la lactosa i ingerir llet pot provocar-li diarrea. No obstant això, hi ha felins als quals aquest aliment els senti bé, però és aconsellable oferir-l’hi en petites quantitats i de manera esporàdica.

Algunes fruites i verdures. Aporten vitamines i fibra a la seva dieta. Poden menjar síndria, meló, pera o maduixes, pastanaga, tomàquet o carabassó.

Peix sense vísceres. El felí és carnívor i, per tant, el peix li agrada i ha de formar part de la seva dieta.

Pollastre. El més recomanable és oferir-li cuit i sense ossos.

Menjar humit. L’ajudarà a ingerir la quantitat d’aigua que precisa per a estar sa i viure més anys.

Altres aliments. Els felins poden també menjar de manera esporàdica patata i ou, però sempre cuits. A més, pots incloure alguna vegada en la seva dieta plàtan, arròs, oli i iogurt natural sense sucre.

Aliments mortals per a gats.

Ceba i porros. Contenen tiosulfato, que els provoca anèmia hemolítica. Els brots verds els són tòxics també.

Xocolata. Conté teobromina i, si s’acumula en grans quantitats en la seva sang, resulta tòxica i mortal per a ell.

Alcohol. Els provoca incontinència urinària i, en grans dosis, la mort.

Quines coses hauries d’evitar donar menjar al teu gat.

Vísceres de peix. Massa vísceres poden causar-li paràlisi o rigidesa muscular. Les espines li poden produir perforacions en l’esòfag i obstruccions intestinals.

Sal. Un felí ha d’ingerir poca sal per a evitar cúmuls de restes salines en el ronyó que li originin problemes urinaris.

Ossos de pollastre. Són perillosos perquè la seva ingesta li pot provocar danys en l’intestí, com a perforacions o obstruccions.

Cafè i te. El gat pot alterar-se o posar-se nerviós.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.