Algunes curiositats de l’Antic Egipte

L'egípcia és sens dubte una de les civilitzacions que més han influït en la història i molts són els misteris que encara estan per descobrir, malgrat tot el que s'ha arribat a estudiar sobre ella.

L’egípcia és sens dubte una de les civilitzacions que més han influït en la història i molts són els misteris que encara estan per descobrir, malgrat tot el que s’ha arribat a estudiar sobre ella. Gràcies precisament a aquests estudis científics, s’han pogut esbrinar dades curioses i interessants, que possiblement molts desconeixen.
– El Gat era un animal sagrat, i per això, destinat només als més apoderats, per la qual cosa no era la mascota més generalitzada, sinó que ho era el gos.
– Els embenatges d’una mòmia superava els 1,5 km de longitud.
– No tothom era momificat. Aquest procés també era exclusiu per als més poderosos. La resta de persones, eren enterrats en fosses comunes.
– La piràmide de Giza no va ser construïda per esclaus, sinó per homes lliures assalariats que rebien menjar, beguda i atenció mèdica a canvi dels seus serveis.
– L’alfabet egipci contenia més de 700 jeroglífics. Com era tan complex, només es reservava als textos importants.
– Egipte no és el país amb més piràmides del món, ho és Sudan, que compta amb més de 250 exemplars.
– La primera vaga de la història va ser durant el regnat de Ramsés III i la van fer uns treballadors perquè no cobraven el seu salari.
– Els egipcis comptaven amb un calendari propi, dividit en tres parts: sembra, inundació i collita.
– Els egipcis van inventar el morter per a construir les piràmides.
– La tomba de Tutankamon es va deslliurar dels saquejadors perquè havia quedat coberta pels enderrocs de la construcció de la tomba de Ramsés IV, que estava just damunt d’ell.
– El color de dol emprat era el vermell.
– Les pròtesis de fusta en braços i cames ja s’utilitzaven a Egipte, ja que s’han descobert en tombes.
– Era una societat molt igualitària, les dones tenien els seus propis negocis i treballaven.
– Existia el divorci.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.