InicioBellezaENVELLIMENT DIGITAL: Evita els efectes de la hiperconnectivitat, amb aquests consells

ENVELLIMENT DIGITAL: Evita els efectes de la hiperconnectivitat, amb aquests consells

spot_img

El mòbil, l’ordinador, la tauleta, el televisor… Vivim permanentment connectades. De fet, ja queden molt poques coses que no puguem fer a través d’una pantalla. Això pot resultar-nos molt còmode, tanmateix, el seu ús continu té efectes negatius sobre l’estat de la nostra pell i sobre la nostra salut. És el que es coneix com a envelliment digital i, en aquesta entrada, et donem alguns consells per a posar-li fre.

De què hem de protegir-nos exactament?

  1. Envelliment prematur de la pell

La llum que emeten les pantalles dels nostres dispositius electrònics es diu llum blava o llum visible d’alta energia (HEVis), i és capaç de penetrar a la hipodermis, la capa més profunda de la pell. Una sobreexposició augmenta la generació de radicals lliures, la qual cosa es tradueix en més arrugues i menys fermesa; afebleix la barrera cutània, provoca deshidratació, aparició de taques i pèrdua de vitalitat en el rostre

  • Mala qualitat del son

La llum blava també té un efecte directe en la qualitat del son, ja que disminueix la producció de melanina, l’hormona que ens ajuda a dormir bé. Aquesta falta de descans incrementa encara més la deterioració de la pell.

  • Coll de text

Un altre terme que ha sorgit relacionat amb l’ús excessiu de pantalles és el de Text Neck o coll de text. Es refereix a la postura que adoptem per a mirar, principalment, el mòbil i que acaba provocant dolors de coll, cervicals i esquena. Això també incrementa la falta de fermesa en la zona, propícia l’”efecte papada” i l’aparició d’arrugues en el coll i l’escot

  • Fatiga en els ulls

No podem deixar de parlar de l’efecte dels dispositius digitals en els nostres ulls. Els símptomes principals són la sequedat, la fatiga i la visió borrosa. A més, com assenyala l’esteticista Marta García, la pell fina que envolta els ulls pateixen especialment l’envelliment digital: “Un, perquè sovint arrufem els ulls per a adaptar-nos a la llum que emeten les pantalles i el gest es converteix en arruga; dos, perquè degrada les fibres de col·lagen i elastina a més velocitat que la marcada per l’edat biològica; tres, afecta la microcirculació sanguínia i la falta d’oxigenació potencia l’aparició d’ulleres.”

Alguns consells per a prevenir l’envelliment digital

Redueix l’ús de dispositius electrònics en la mesura que sigui possible i, en qualsevol cas, dues hores abans d’anar a dormir.

– Si treballes amb l’ordinador, programa petits descansos cada hora, mantingues els ulls hidratats i enfoca la mirada al lluny (en la mesura que sigui possible, a l’exterior).

Vigila la postura, intenta mantenir-te dret sempre que puguis. També t’ajudarà realitzar exercicis de tonificació per a enfortir els músculs del coll i l’esquena.

– Molts dispositius incorporen ja filtres de llum blava o existeixen aplicacions per a aquesta finalitat, comprova’l i usa’ls!

– Per regla general, descansa entre 7 i 8 hores diàries.

– Segueix una dieta equilibrada, rica en antioxidants: fruites i verdures, cacau pur, te verd… Pots complementar-la amb nutricosmètica, amb l’assessorament d’un professional.

– Sigues constant amb les teves rutines de cura de la pell i utilitza productes que continguin protecció específica contra la llum blava.

Últimos artículos

BIZARRAP & SHAKIRA

MUSIC SESSIONS VOL 53 BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el...

CONVERSACIONES DE SOBREMESA

Quiero inaugurar esta sección con la intención de dar información sobre lo que se...

NUEVA TEMPORADA DE “EL DESAFÍO” TRAS SU ÚLTIMO ÉXITO

Roberto Leal presenta el programa y Pilar Rubio, Juan del Val  y Santiago Segura...

Otros artículos

BIZARRAP & SHAKIRA

MUSIC SESSIONS VOL 53 BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el...

CONVERSACIONES DE SOBREMESA

Quiero inaugurar esta sección con la intención de dar información sobre lo que se...