InicioActualidadArtículos interesantesEl Parc Natural de l'Alt Pirineu promou el consum de carn autòctona

El Parc Natural de l’Alt Pirineu promou el consum de carn autòctona

spot_img

Ha iniciat la campanya divulgativa ‘La conservació del paisatge a la taula’ per incentivar el consum de productes càrnics procedents d’explotacions agroramaderes que ajuden a mantenir el paisatge del parc, amb la col·laboració d’entitats i associacions del sector

La iniciativa és fruit d’un estudi elaborat el 2017 sobre el recorregut dels productes ramaders càrnics al Parc Natural de l’Alt Pirineu, que identificava la necessitat d’impulsar accions de sensibilització i divulgació per apropar les racesautòctones de bestiar

El Parc Natural de l’AltPirineu ha editatnou material divulgatiu per incentivar el consum de carn de varietats autòctones i contribuir a incrementar el coneixement de les diverses possibilitats existents a l’hora de cuinar-la.

La campanya “La carn del Parc Natural de l’AltPirineu: la conservació del paisatge a la taula” es destina a carnisseries, restaurants, escoles i altres espais públics dins l’àmbit del parc. L’objectiu és millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn existents de les races de bestiar autòctones i les maneres de cuinar-les, especialment, aquelles que més es desconeixen gràcies al mestre cuiner Mariano Gonzalbo.

A partir d’il·lustracions, es descobreixen les races ramaderes autòctones, com ara la vaca pallaresa i la vaca bruna dels Pirineus, l’ovella xisqueta i l’ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català. Per cada tipus de bestiar, s’hi presenta una il·lustració de les diferents peces que se n’obtenen, i un llistat amb les diferents coccions i les peces més indicades per a cada tipus de cocció, des de les méshabituals i populars fins a d’altres peces més desconegudes.

La campanya ha comptat amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l’àmbit del parc, com l’Associació d’Oví i Cabrum del Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Associació professional de ramaders de la vaca bruna dels Pirineus del Pallars Sobirà, l’Associació de ramaders de vaca pallaresa, l’Associació de ramaders del cavall pirinenc català del PallarsSobirà,  l’Associació de criadors i productors del cavall pirinenc català de l’AltUrgell, l’Associació de criadors d’oví de raça aranesa, l’Associació catalana de criadors d’oví de raça xisqueta i l’Associació de criadors de cabrum de raça pirinenca.

El material informatiu és fruit de l’estudi “Anàlisis del recorregutdelsproductesramaderscàrnics al Parc Natural de l’AltPirineu”,elaborat el 2017 amb l’objectiu d’identificar diferents línies de treball en aquest àmbit. Així, es va identificar la necessitatd’impulsaraccions de sensibilització i divulgació de les races ramaderes presents al Parc Natural de l’Alt Pirineu per incentivar-ne el seu consum entre la població local i el sector de la restauració per ajudar així a garantir la seva viabilitat.

Amb aquesta actuació, i altres com la Fira anual de Productors del Parc prevista enguany pel 10 de juny,  el parc contribueix a la promoció de l’activitat ramadera i agrícola en aquest àmbit, i mostra el seu compromís amb aquest sector, que es configura com un important actiu per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.

Últimos artículos

EL AÇAÍ: EL SUPERALIMENTO QUE ARRASA EN TIKTOK Y CONQUISTA PALADARES SALUDABLES

Este superalimeto se ha convertido en tendencia y ha llenado de color Instagram y...

ELS PROBLEMES QUE COMPORTA UN EXCÉS DE SAL EN EL NOSTRE ORGANISME

Dos grams de sodi al dia, és a dir, l'equivalent a uns 5 g...

10 CONSELLS PRÀCTICS PER A DIR ADÉU A LES BOSSES DELS ULLS

La pell que tenim just sota els ulls és més fi na, sensible i...

LA IMPORTANCIA DEL TRIPTÓFANO

El Triptófano es un aminoácido esencial, interviene en funciones muy importantes a nivel cerebral....

Otros artículos

EL AÇAÍ: EL SUPERALIMENTO QUE ARRASA EN TIKTOK Y CONQUISTA PALADARES SALUDABLES

Este superalimeto se ha convertido en tendencia y ha llenado de color Instagram y...

ELS PROBLEMES QUE COMPORTA UN EXCÉS DE SAL EN EL NOSTRE ORGANISME

Dos grams de sodi al dia, és a dir, l'equivalent a uns 5 g...

10 CONSELLS PRÀCTICS PER A DIR ADÉU A LES BOSSES DELS ULLS

La pell que tenim just sota els ulls és més fi na, sensible i...