InicioActualidadArtículos interesantesCom triar el portàtil adequat

Com triar el portàtil adequat

spot_img

Existeixen tantes varietats en el mercat quant a característiques, pes, grandària, emmagatzematge, pantalla, etc., que es fa molt difícil decantar-nos per un model o un altre a l’hora de comprar un ordinador portàtil nou.
L’ús que li donarem a l’equip, juntament amb el preu, són sens dubte dos dels elements determinants en el procés de compra, però no les úniques. Per a orientar-nos i a manera de guia, facilitem alguns aspectes a valorar per a triar aquell equip que més s’adapta a nosaltres.

– Una de les primeres preguntes que hem de fer-nos és quin tipus de sistema operatiu volem utilitzar. Encara que hi ha uns altres en el mercat, els tres més emprats actualment són MacOS, Microsoft Windows i Linux. Cadascun d’ells té els seus avantatges i els seus inconvenients. Per exemple, Windows és el més estès i admet més varietat de software, mentre que Mac ofereix més seguretat davant els virus i major rendiment gràfic.

– Un altre aspecte decisiu tal com comentàvem a l’inici és per a què farem servir el nostre portàtil. El volem per a treballar, per a estudiar?, usem molts gràfics i planells?, ho volem per a jugar? L’ús és el que determinarà les prestacions necessàries, com, que la targeta gràfica sigui dedicada (més qualitat) o integrada, si necessitem una bona càmera (en el cas de realitzar moltes videotrucades), si necessitem que la pantalla sigui més gran o estigui retroil·luminada (si el fem servir molt durant la nit o en llocs amb mala il·luminació), que pesi poc si ens veiem obligats a transportar-lo contínuament, etc.

La durada de la bateria és un element que sol passar-se per alt. No obstant això, no valdrà molt la pena tenir-la en compte si habitualment l’ús el farem en el nostre domicili o en el treball i, per tant, amb possibilitats de connectar-lo a una xarxa elèctrica. En cas contrari, potser hauries de posar-hi atenció en ella.

El teclat ha de ser còmode, sobretot en aquells casos en els quals ens passem molt temps al dia transcrivint dades.

– Optarem per pantalles més grans si visualitzem molts gràfics, si som usuaris de programes de disseny o si juguem habitualment. La resolució mínima de 1080 és gairebé sempre suficient per a la majoria, però pot quedar-se curta i no donar tota la visió necessària si el que volem és un ordinador exclussivament per a games.

– Respecte a la memòria RAM (que és la velocitat amb la qual l’ordinador obre els arxius i programes i els executa), sol haver prou amb uns 6 o 8 GB per a un ús normal. Si solem obrir diversos programes alhora, o aquests són de disseny o jocs, necessitaríem en canvi una memòria d’almenys 16 GB.

– Per a l’emmagatzematge, és bastant interessant en qualsevol dels casos, triar un portàtil que tingui un SDD, perquè són més ràpids que els tradicionals. Entre els 250 GB o els 500 GB és suficient. Però per aquelles feines on cal guardar molts programes de molta capacitat, millor decantar-se pels d’1 TB.

– I finalment, però no menys important és el processador, que és el cervell de la nostra màquina. L’opció més adequada és un processador mínim de i3 o i5.  Un i7 en el cas dels més exigents.

Últimos artículos

EL AÇAÍ: EL SUPERALIMENTO QUE ARRASA EN TIKTOK Y CONQUISTA PALADARES SALUDABLES

Este superalimeto se ha convertido en tendencia y ha llenado de color Instagram y...

ELS PROBLEMES QUE COMPORTA UN EXCÉS DE SAL EN EL NOSTRE ORGANISME

Dos grams de sodi al dia, és a dir, l'equivalent a uns 5 g...

10 CONSELLS PRÀCTICS PER A DIR ADÉU A LES BOSSES DELS ULLS

La pell que tenim just sota els ulls és més fi na, sensible i...

LA IMPORTANCIA DEL TRIPTÓFANO

El Triptófano es un aminoácido esencial, interviene en funciones muy importantes a nivel cerebral....

Otros artículos

EL AÇAÍ: EL SUPERALIMENTO QUE ARRASA EN TIKTOK Y CONQUISTA PALADARES SALUDABLES

Este superalimeto se ha convertido en tendencia y ha llenado de color Instagram y...

ELS PROBLEMES QUE COMPORTA UN EXCÉS DE SAL EN EL NOSTRE ORGANISME

Dos grams de sodi al dia, és a dir, l'equivalent a uns 5 g...

10 CONSELLS PRÀCTICS PER A DIR ADÉU A LES BOSSES DELS ULLS

La pell que tenim just sota els ulls és més fi na, sensible i...