InicioSaludCàncer de Pròstata

Càncer de Pròstata

spot_img

Un de cada sis homes lleidatans sofrirà un càncer de pròstata al llarg de la seva vida

A la província de Lleida es diagnostiquen cada any de mitjana 250 nous casos i és el tumor més freqüent en els homes.

Els tractaments són molt efectius i el 90% dels pacients sobreviuen als 5 anys.

La Unitat Funcional de Càncer  de Pròstata de Lleida se suma al moviment Movember per donar visibilitat a aquest càncer amb una flashmob i una actuació coral celebrades aquest matí a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Amb motiu de la celebració el 19 de novembre del Dia Internacional de l’Home, la Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida s’ha sumat aquesta setmana al moviment Movember per donar visibilitat al càncer de pròstata. Ho ha fet amb diverses accions, entre les quals destaca una mobilització espontània (flashmob) celebrada aquest matí al vestíbul de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova a càrrec del grup de teatre Muscuart de Bell-lloc d’Urgell, que ha interpretat una cançó del musical La la land, i una actuació de la Coral Maristes amb un centenar de cantaires.

L’objectiu d’aquestes accions és donar notorietat al càncer de pròstata, que és el tumor més freqüent entre els homes. A la província de Lleida es diagnostiquen una mitjana de 250 nous casos cada any i es calcula que un de cada sis lleidatans sofrirà un càncer de pròstata al llarg de la seva vida, segons les dades de la Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida, que aglutina professionals dels serveis d’Urologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiodiagnòstic, Anatomia Patològica, Gestió de Casos i Farmàcia.

Al conjunt de Catalunya es diagnostiquen cada any 5.070 pacients amb càncer de pròstata. Segons les dades del Departament de Salut, el 90% d’aquests pacients sobreviuen als 5 anys del diagnòstic, gràcies a tractaments cada cop més eficaços. Quan el tumor es diagnostica en estadis precoços, tant la cirurgia  com la radioteràpia externa o la braquiteràpia aconsegueixen taxes de curació molt elevades.

Moisés Mira, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, explica que en cada cas es valora quin tractament és el més adequat i que el pacient mateix pot participar d’aquesta decisió. En casos avançats també s’utilitzen com a tractaments l’hormonoteràpia i la quimioteràpia.

En alguns pacients diagnosticats amb un tumor de baix risc, hi ha, a més, la possibilitat de seguir controls clínics sense la necessitat d’aplicar tractaments actius. Aquesta modalitat s’anomena “vigilància activa” i cada cop pren més rellevància.

Movember Foundation

Movember Foundation http://es.movember.com és una organització benèfica internacional compromesa a impulsar una vida més feliç, saludable i tan llarga com sigui possible per als homes. Des de 2003, diverses persones anònimes es van unir a la causa recollint fons. Actualment, ja s’han recaptat més de 650 milions d’euros i s’han finançat més d’un miler de programes d’investigació centrats en el càncer de pròstata i de testicle, en la salut mental i la inactivitat física. Podeu consultar altres activitats que s’han fet a Lleida en el marc del Movember al compte de Facebook

Últimos artículos

EL AÇAÍ: EL SUPERALIMENTO QUE ARRASA EN TIKTOK Y CONQUISTA PALADARES SALUDABLES

Este superalimeto se ha convertido en tendencia y ha llenado de color Instagram y...

ELS PROBLEMES QUE COMPORTA UN EXCÉS DE SAL EN EL NOSTRE ORGANISME

Dos grams de sodi al dia, és a dir, l'equivalent a uns 5 g...

10 CONSELLS PRÀCTICS PER A DIR ADÉU A LES BOSSES DELS ULLS

La pell que tenim just sota els ulls és més fi na, sensible i...

LA IMPORTANCIA DEL TRIPTÓFANO

El Triptófano es un aminoácido esencial, interviene en funciones muy importantes a nivel cerebral....

Otros artículos

EL AÇAÍ: EL SUPERALIMENTO QUE ARRASA EN TIKTOK Y CONQUISTA PALADARES SALUDABLES

Este superalimeto se ha convertido en tendencia y ha llenado de color Instagram y...

ELS PROBLEMES QUE COMPORTA UN EXCÉS DE SAL EN EL NOSTRE ORGANISME

Dos grams de sodi al dia, és a dir, l'equivalent a uns 5 g...

10 CONSELLS PRÀCTICS PER A DIR ADÉU A LES BOSSES DELS ULLS

La pell que tenim just sota els ulls és més fi na, sensible i...