Agenda Diputació de Lleida

Vilosell El poble del Vilosell està envoltat d'un entorn natural extraordinari: paisatges relaxants, zones de cultiu de secà i vinya, paisatges idíl·lics i zones forestals. Està just a tocar de la Serra de la Llena, als peus de les muntanyes de Prades, a

Vilosell

El poble del Vilosell està envoltat d’un entorn natural extraordinari: paisatges relaxants, zones de cultiu de secà i vinya, paisatges idíl·lics i zones forestals. Està just a tocar de la Serra de la Llena, als peus de les muntanyes de Prades, a la comarca de les Garrigues. És un lloc ideal per a fer rutes de bicicleta o senderisme.
A més a més, és un poble molt ben preservat i amb un gran interès turístic. Carrers empedrats disposats de manera circular, enlairat dalt d’un turó, podem observar restes murallades que antigament el protegia. L’antiga església de Santa Maria del Vilosell manté un gran atractiu turístic, juntament amb els allotjaments rurals, els restaurants i el celler Tomàs Cusiné que elabora el famós vi amb el nom del poble.
El Vilosell és considerat un dels 30 pobles més bonics de Catalunya segons Nació Digital, i de debò que val la pena visitar-lo.

Petites

Art rupestre Cogul

mini 064 Pintures de la cova dels Moros exposició al Museu de Gavà 1024x739 - Agenda Diputació de Lleida

El petit poble del Cogul és famós per les seves pintures rupestres. El jaciment de la Roca dels Moros presenta mostres de les creences de dos grups humans. Es poden veure un grup de dones ballant i algunes escenes de cacera. D’una banda, hi trobem l’anomenat Art llevantí. De l’altra banda, hi trobem una expressió abstracta dels grups productors (6.500-3.500 anys abans del present), el que es coneix amb el nom d’Art esquemàtic.

Parc Astronòmic del Montsec

mini PAM 1024x684 - Agenda Diputació de Lleida

El Parc Astronòmic Montsec (PAM) està format per l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM), situat al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, i pel Centre d’Observació de l’Univers (COU) situat al terme municipal d’Àger.

És un centre de recerca, formació i divulgació de la ciència, en especial de l’astronomia, promogut per la Generalitat de Catalunya.

Gerri de la Sal

mini De Enfo Trabajo propio CC BY SA 1024x768 - Agenda Diputació de Lleida

Gerri de la Sal és una petita i encantadora població que està banyada pel Noguera Pallaresa. A l’època medieval, la vila de Gerri fou una vila murallada, de la qual encara es conserva part del recinte tancat, amb carrers estrets i zones porticades per a acollir el mercat. A dins de la vila trobem l’església parroquial de Sant Feliu. I el monestir de Santa Maria, és davant per davant de la vila, a l’esquerra del riu. Un petit encant de visita obligada.

Montfalcó Murallat

mini montfalco 1024x768 - Agenda Diputació de Lleida

Montfalcó Murallat pertany al municipi de les Oluges, situat a la comarca de la Segarra. El seu conjunt arquitectònic ha estat declarat bé cultural d’interès nacional.

Aquesta vila està situada entre la confluència del Sió i la riera de Vergós. Forma un espectacular recinte tancat i emmurallat i és un excepcional exemple de vila closa que conserva en bon estat el mur perimetral al qual s’adossaren interiorment les cases.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.